Menu

zupa pomidorowa

jadłam w restauracji taką kremowo gęstą i super mocno czerwoną, z kleksem śmietany na środku. zawsze zagęszczam mąką i dodaję śmietanę do zupym ostatnio nie dałam śmietany, ale mąka mi ją rozjaśniła, więc zmiksowałam blenderem razem z warzywami, była gęsta i czerwona, ale to nie ten smak co tamta :D.
Zdradzcie jak Wy przyrządzanie "pomidorówkę" i z czym ją podajecie.
Ja z ryżem, makaronem lub czystą.

avialle
 612  4

Znajdź pytania na ten sam temat:

13-18 lat Odżywianie pomidorówka zupa pomidorowa

Odpowiedzi

Ewa0528
Ja robie z ryzem albo makaronem tez zageszczam maka i daje smietany jest gesta ale jej nie miksowałam musze spróbowac
avialle
pomysł z podsmażeniem pomidorów jest super, ale teraz pomidory są niesmaczne i mniej czerwone niż te latem więc nie wyjdzie mi moja krwawa mary na talerzu :(
joana1983
gotuję udko, kilka skrzydełek, dużą marchewkę i pietruszkę w ok 3 litrach wody. Przyprawiam ziarenkami smaku. Duży słoiczek przecieru pomidorowego przysmarzam w garnuszku na łyżce masła. Wrzucam do rosołu i gotuję. Potem wrzucam makaron (koniecznie łazanki) i gotuję tak z 8 minut (łazanki muszą być bardzo miekkie) Potem zabielam śmietaną 30% w woreczku. Jak chcesz jaśniejszą to dajesz więcej śmietany. Warzywa kroję w kostkę. Zupa jest pyszna i gęsta, zwłaszcza następnego dnia. I cała tajemnica w tych łazankach. Przecież makaron zrobiony jest z mąki, jeśli go troszkę rozgotujesz to zupa staje się gęsta a wcale nie traci na smaku, a wręcz zyskuje. Aha, przecier KONIECZNIE Pudliszki.Mój mąż uwielbia moją pomidorówkę(glodna)(kciuki)(kciuki)
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.