Menu

zupa pomidorowa

Pewna mamuśka narobiła mi chęci na pomidorki(grins) ,więc mam pytanko jak zrobić zupę właśnie z pomidorów ? nie z koncentratu itd.ile kg.ich potrzebuję słyszałam,żeby je podsmażyć? noi robić jak zwykłą pomidoro .....wiadomo mięsko,śmietana ,włoszczyzna itp

xkasiulax
 449  9

Znajdź pytania na ten sam temat:

Odżywianie zupa pomidorowa

Odpowiedzi

amalka
Kasiulku ja nie smażę a duszę (grins) Pomidory w skórce kroję na kawałki, wkładam do rondelka (takiego z grubym dnem), lekko osalam (szybciej soki puszczają) przykrywam i duszę. Gdy są już miękkie- taka niemal papka się z nich robi, przecieram przez sitko i to co po przetarciu zostanie dodaję do wywaru z mięsa/ kości i włoszczyzny. Do tego troszkę jogurtu naturalnego, natki pietruszki lub koperku (glodna)

Ps. Im bardziej dojrzałe pomidory tym lepiej no i najlepsze są takie mięsiste (bawole serca lub "paprykowe")
xkasiulax
amalka jesteś nie zastąpiona oki spk dziękować (prezent)(prezent)(prezent)(prezent)(prezent)(prezent)(prezent)(prezent)
amalka
"to co po przetarciu zostanie..." czyli to co przez sitko przeleciało, a nie co nań zostało oczywiście (grins) Tom Ci napisała (krejzolka)
amalka
Nie ma za co (prezent)
karolcia514
ja pomidorki kroje na kawałki po tem wrzucam do gara żeby sie trochę pogotowały no i oczywiście żeby były miekke :) i tak jak @amalka przecieram przez sitko i na samym końcu jak już sie nagotuje wywar wlewam do gara i zaprawiam śmietaną :)
pscolka1987
to samo na patelnie z masłem potem na sito (grins) i do wywaru .....
kasiam146
ja robie tak jak amalka tylko dodaje do duszenia troszke cukru i lyzeczke masla
natuuusia19
robie tak jak amalka:) jedynie najpierw obieram pomidory zeby oszczedzic sobie pozniejszego przecierania.
MamaMaya
kurdele musze spróbowac :) tylko powiedzcie ile tych pomidorasów???
Ups, chyba coś nie działa. Prosimy, odśwież stronę lub spróbuj ponownie później.